Η ιστορία του δαχτυλιδιού αρραβώνων

Η παράδοση  δείχνει ότι οι γυναίκες φορούν το δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι μετά από πρόταση γάμου. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το πού είναι πιο κατάλληλο να φοράτε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα δαχτυλίδια αρραβώνων δεν είναι κοινή παράδοση, πράγμα που σημαίνει ότι οι σύντροφοι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορεί να μην ξέρουν πώς ή αν να φορέσουν ένα. Για παράδειγμα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Ισπανία, τα δαχτυλίδια αρραβώνων είναι ασυνήθιστα και αν φοριούνται, τοποθετούνται στο δεξί χέρι.

Μερικοί άνθρωποι επίσης δεν είναι σίγουροι αν θέλουν να φορέσουν δαχτυλίδια αρραβώνων, λόγω προσωπικών πεποιθήσεων, στυλ ή αξεσουάρ. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να το φορούν καθόλου. Ωστόσο, είναι ένα παραδοσιακό έθιμο που αντιπροσωπεύει τη δέσμευση, την αιώνια αγάπη και την υπόσχεση μιας αιώνιας ένωσης.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ?

Τα διαμάντια έγιναν μια δημοφιλής προσθήκη στο δαχτυλίδι αρραβώνων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940. Αυτό οφειλόταν στην εκστρατεία μάρκετινγκ μιας αμερικανικής εταιρείας, όπου επινοήθηκε η φράση «Τα διαμάντια είναι για πάντα».

Η ιστορία του δαχτυλιδιού αρραβώνων

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων είναι μια παλιά παράδοση που ξεκινά από την εποχή της Αιγύπτου, όταν οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν φυτά, ελεφαντόδοντο ή δέρμα για να δημιουργήσουν κύκλους, που συμβολίζουν την αιωνιότητα που φοριούνται γύρω από το δάχτυλο. Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε ανά τους αιώνες. Οι Ρωμαίοι έδιναν στις γυναίκες τους κυκλικά δαχτυλίδια αρραβώνων για να συμβολίσουν ότι η γυναίκα ανήκε σε άνδρα.

Καθώς περνούσαν οι αιώνες, τα δαχτυλίδια αρραβώνων έγιναν σχεδόν σύμβολο στάτους, με τις βασιλικές αυλές να καθορίζουν τις τάσεις που οδήγησαν στην αναβίωση της χρήσης δαχτυλιδιών αρραβώνων στην Ευρώπη. Ωστόσο, μια εκστρατεία μάρκετινγκ στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 ήταν αυτό που εδραίωσε τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων ως απαραίτητο στοιχείο για τις νεοαρραβωνιασμένες γυναίκες.

Τα δαχτυλίδια των αρραβώνων φοριόνταν στο αριστερό δάχτυλο του δακτύλου από την Αιγυπτιακή εποχή και αυτή η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Καθώς περνούσαν οι αιώνες, τα δαχτυλίδια αρραβώνων έγιναν σχεδόν σύμβολο στάτους, με τις βασιλικές αυλές να καθορίζουν τις τάσεις που οδήγησαν στην αναβίωση της χρήσης δαχτυλιδιών αρραβώνων στην Ευρώπη. Ωστόσο, μια εκστρατεία μάρκετινγκ στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 ήταν αυτό που εδραίωσε τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων ως απαραίτητο στοιχείο για τις νεοαρραβωνιασμένες γυναίκες.

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων φοριούνται στο δάχτυλο του αριστερού χεριού από την εποχή της Αιγύπτου και αυτή η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τους περισσότερους ανθρώπους  να τα φορούν και στο δάχτυλο του αριστερού χεριού.

Η τοποθέτηση του δαχτυλιδιού αρραβώνων στο αριστερό χέρι δεν ήταν τυχαία. στους Αιγυπτιακούς χρόνους, όταν πίστευαν ότι ξεκίνησε αυτή η παράδοση, πίστευαν ότι μια φλέβα στο δάχτυλο του αριστερού χεριού ήταν συνδεδεμένη με την καρδιά, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για να τοποθετήσετε ένα δαχτυλίδι που αντιπροσωπεύει την αγάπη.

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων Ελευθερίου προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό παράδοσης και νεωτερικότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, προσαρμοσμένο δαχτυλίδι, επιλέγοντας από μια σειρά από πέτρες και ενσωματώνοντας όμορφα, υψηλής ποιότητας διαμάντια.

Πού πρέπει να φορέσετε το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας μετά το γάμο σύμφωνα με την παράδοση;

Οι βέρες τοποθετούνται παραδοσιακά στο δεξί χέρι. Αυτό θέτει το ερώτημα, τι πρέπει να κάνω με το δαχτυλίδι αρραβώνων μου μετά το γάμο; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να φορούν και τις βέρες αρραβώνων και γάμου.βέρα κάτω από το δαχτυλίδι αρραβώνων. Αυτό του επιτρέπει να χωράει τέλεια. Στο Κόσμημα Ελευθερίου, μπορείτε να βρείτε δαχτυλίδια αρραβώνων και βέρες που συμπληρώνουν τέλεια το ένα το άλλο και δείχνουν υπέροχα όταν φοριούνται μαζί ως λεγόμενο νυφικό σετ.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να μετακινήσουν το δαχτυλίδι αρραβώνων στο δεξί τους χέρι αφού παντρευτούν. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να επιδεικνύουν και τα δύο δαχτυλίδια και γίνεται πιο δημοφιλής τάση.

Πού φοράτε δαχτυλίδι αρραβώνων στις γειτονικές χώρες;

Εάν κάνετε πρόταση γάμου σε κάποιον από άλλη χώρα, ίσως θέλετε να σκεφτείτε τις πολιτισμικές διαφορές. Όταν επιλέγετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων για τον σύντροφό σας, σκεφτείτε σε ποιο χέρι μπορεί να θέλει να φορέσει το δαχτυλίδι.

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισλανδία και τη Σουηδία φορούν δαχτυλίδια αρραβώνων στο αριστερό χέρι. Ωστόσο, άλλες γειτονικές χώρες όπως η Δανία και η Ισπανία επιλέγουν να φορούν δαχτυλίδια αρραβώνων στο δεξί χέρι.

Πού φοράει κανείς δαχτυλίδι αρραβώνων σύμφωνα με το Ισλάμ;

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων είναι κοινά στο Ισλάμ, και στην πραγματικότητα, μπορούν να φορεθούν από μουσουλμάνες σε οποιοδήποτε δάχτυλο. Ενώ το Ισλάμ επιτρέπει στις γυναίκες να φορούν είτε ασημένια είτε χρυσά δαχτυλίδια αρραβώνων, οι μουσουλμάνοι άνδρες δεν μπορούν να φορούν χρυσά δαχτυλίδια, που σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουν μια ασημένια βέρα αν αποφασίσουν να φορέσουν.

Σε ποιο δάχτυλο να φορέσω το δαχτυλίδι αρραβώνων;

Ενώ οι πολιτιστικές παραδόσεις αναφέρουν ότι το δεξί ή το αριστερό δάχτυλο είναι καλύτερο για να φοράτε δαχτυλίδι αρραβώνων, η επιλογή είναι δική σας. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε την παράδοση, τότε είναι καλή ιδέα να φοράτε το δαχτυλίδι στο χέρι όπου το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα σας.

Ωστόσο, αυτό το δαχτυλίδι θα συμβολίζει πάντα τη δέσμευσή σας στον σύντροφό σας, ανεξάρτητα από το δάχτυλο που το φοράτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασφαλείς Πληρωμές

Ασφαλείς Πληρωμές
με όλους τους τρόπους

Δωρεάν Αποστολές

εντός 24 ωρών – εντός 3 ωρών κοντινά

14 ημέρες επιστροφή

Δωρεάν επιστροφή εντός 14 ημερών

Εξυπηρέτηση Πελατών

Ερωτήσεις & Απαντήσεις, Υποστήριξη, Επικοινωνία